31 augusti, 2015

Funderingar från fåtöljen

Hur gör ni???

Har ju två tonåringar och en mini.

Ständiga gnatet om att plocka ur diskmaskinen, pågår här hemma. 

Vi började med att ha olika dagar för tonåringarna. Det fungerade för den ena, men inte för den andra, som är borta mycket. 

Såatte för ett par veckor sedan, när jag kände att jag ledsnat på att komma upp, med en överfull diskbänk och en ren diskmaskin. Kom jag på den briljanta idén om att varför inte tävla om vem som plockar ur diskmaskinen, flest gånger på en vecka. 

Sagt å gjort. Gjorde en mån-sön lista och startade. Blev lite kladdig lista.
Jag gillar att vinna, å det gör pappan oxå.  Såatte........ Blev oavgjort mellan oss, fyra gånger var. Tonåringarna blev det oxå oavgjort mellan. En gång var. 

Igår bad jag en av dem att plocka ur, ahhhhmeeeen det är ju inte min dag jag har ju måndagarna, 
Ehhhhm har jag verkligen missat så grovt med att tala om min nya lista??? 

Tredje veckan börjar idag. (1-0 mamma)  Kanske jag måste muta med ngt pris, så förstår dom att det är viktigt att vinna. Å andra sidan, tycker jag man måste hjälpa till utan pris. El..

HUR GÖR NI??? 

Vinkevink//S

6 kommentarer:

Åsa Lundström sa...

Vi har städdag. Alla har sina uppgifter o kommer inte ut förrns sakerna är klara. Utöver har de dagsuppgifter. Här har Lillkillen att plocka ur diskmaskinen. Jag att plocka i. Gubben har hundar. Prinsessan har saker som ligger på golvet som ej skall ligga där.
Jag har nog tjatat hål i huvudet på dem alla o hotat med att flytta hemmifrån till en etta med kokvrå där bara Ärtan o ja får plats så kan de klara sig bäst f*n de vill. Men inte har det hjälp....nä.
Idag bor vi på två håll o idag får ja extremt mer hjälp än vad jag fick när vi alla bodde tillsammans. Mycket märkligt.
Men ge inte upp. Tjata på. Prinsessan brukar säga: Om inte du tjatat så förbenat mamma så hade jag aldrig lärt mig.
Det får ja ta som något bra ivf.
Kramar till dig finaste.

Hanna sa...

Muahahahaha! Ska ni tävla om att plocka ur diskmaskinen kommer ju ungarna inte få en chans. Du kommer slå dig blodig för att vinna ;)
Men nej, jag har inget bättre sätt. Det är ingen som plockar ur diskmaskinen här hemma heller. Inte ens när jag säger till mig själv på skarpen!

Anonym sa...

Mina killar är 13 och 10, de sätter in disken själv efter frukost och mellis, Den äldsta brukar sätta igång diskmaskinen när den är full. Han har gått hem från skolan sen han var 8, lilleror har precis slutat fritids. På fredagar har de städ av övervåning, sina egna rum, lillasysters och vårt sovrum. Plocka ur diskmaskinen är det mest jag som gör, oftast med hjälp av dottern 2 1/2 år. Disk efter middag tar mannen, då jag oftast lagar mat eller har förberett. Killarnas uppgifter är ett krav för månadspeng, sen gör de mer ibland, går ut på lekplatsen med syrran för att tjäna ihop till mer pengar.
I en familj måste alla hjälpa till brukar jag säga till killarna när de ibland inte vill hjälpa till. Lycka till :-)

Anonym sa...

Heja Sabina !!! du kommer vinna ;)/anette

CiCCi sa...

Har tyvärr inga tips eller råd. Önskar jag hade det, men det är inte många som hjälper till här heller tyvärr. Känns ibland som att det bara är jag som bryr mig. Å förmodligen har jag rätt...det är därför min vän som du å jag borde flytta ihop. ;-)

Kramen på dig

Fresia sa...

Jag skrev flera kommentarer men de kom inte med?

Jag skulle iaf utgå från månadspengen när det gällde arbete hemma.
De skulle få en liten grundpeng och resten utifrån vad de gör hemma.
Och jag skulle kräva att de plockade in efter varje mål.

Pussa ❤️